Menu

Keuken schilderen? Wij voeren het voor u uit!

De tijd waarin ‘keuken schilderen’ als ouderwets of armoedig werd bestempeld, ligt al lang achter ons. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun keuken te laten schilderen in plaats van een nieuwe keuken aan te schaffen. Dat heeft lang niet altijd te maken met de financiële situatie: soms zijn mensen nog lang niet op hun oude keuken uitgekeken, maar willen ze ‘m wel een nieuw kleurtje geven. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van keukens schilderen.

Keuken schilderen

Keukens schilderen is onze specialiteit. Daarom schilderen wij zeer regelmatig uiteenlopende keukens voor particulieren. Daarbij gaan wij ambachtelijk te werk. Wij kiezen er niet voor om een keuken over te spuiten. In plaats daarvan schilderen wij de keuken met de hand: alleen zo kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Bovendien blijft het authentieke karakter van de keuken dankzij handmatig overschilderen beter gehandhaafd.
Om het best mogelijke resultaat te behalen, maken we gebruik van specialistische materialen. Omdat we verf gebruiken, zijn alle kleuren en mengkleuren mogelijk. U kunt dus zelf helemaal bedenken hoe uw nieuwe keuken eruit  moet zien!

Keuken overschilderen: werkwijze

Een keuken schilderen we het liefst in onze eigen, speciale, werkplaats. Dat heeft diverse voordelen. Allereerst beschikken we daar over onze eigen materialen. Daarnaast is het schilderen van een keuken ook een intensieve en tijdrovende klus. Het is dan niet handig om bij u in huis te werken. Om het beste resultaat te behalen, moeten we de keuken voor een groot deel uit elkaar halen. Een eigen werkplek biedt ons dan de mogelijkheid om alles ruim op te stellen, zodat we genoeg werkruimte hebben om ons werk goed te doen.

Bij het overschilderen van uw keuken gaan we als volgt te werk:

 1. Keuken demonteren
  Op deze manier kunnen we overal goed bij en weten we zeker dat we geen stukje overslaan. U houdt een volledig open keuken over, waarin u gewoon uw servies en pannen kunt opbergen.
 2. Schuren en ontvetten
  Om te zorgen dat de nieuwe verflaag zo goed mogelijk blijft zitten, zullen we de keuken eerst schuren en ontvetten. Daarbij ontdoen we de keukenkastjes en frontjes van alle vetten die zich in de loop der tijd verzameld hebben. Deze vetten zijn het gevolg van kookdampen en ander gewoon gebruik van uw keuken. Door te schuren en/of te ontvetten, garanderen we optimaal plezier van uw nieuwe kleur.
 3. Grondlaag aanbrengen en/of primeren
  We draaien onze hand niet om voor een keuken met kunststof frontjes. Wanneer u uw kunststof keukenkastjes wilt laten schilderen, brengen we eerst een primer aan, zodat de laklaag goed blijft zitten.
 4. Laklaag aanbrengen
  De laatste fase is het aanbrengen van de laklaag. Tijdens deze fase brengen we handmatig de eindkleur aan. We gaan daarbij zorgvuldig te werk en zorgen dat het eindresultaat weer jaren mee kan.

Bent u benieuwd welke aanpak uw keuken nodig heeft en wilt u weten wat dat ongeveer gaat kosten? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat!